Week 3
Door: Sander
Blijf op de hoogte en volg Sander
23 Juli 2013 | Taiwan, Taipei
Vrijdag zijn we met een groepje naar het National Palace Museum geweest. Dat is het museum met de grootste collectie ter wereld van kunst e.d. uit de Chinese geschiedenis. Ze hebben daar zoveel dat ze iedere drie maanden de kunststukken wisselen. Als je alles wilt zien dat ze hebben moet je een paar jaar lang iedere drie maanden een keertje langskomen. Met onze studentenkaart van 政大 (Chengchi University) mochten we gratis naar binnen (anders was het alsnog maar een paar euro trouwens).
In het museum hebben ze inderdaad ongelooflijk veel spullen, ik heb er in totaal bijna drie uur doorgebracht en nog steeds had ik toen niet alles gezien. Ik vond met name de schilderijen en kalligrafie erg mooi. Er was ook een kamer met ontzettend sjiek meubilair. Daarnaast hebben ze nog kamers vol met potten, bronzen, porselein. Een docent uit Leiden had al gezegd dat ze in dit museum zoveel hebben dat je op een bepaald moment zoiets hebt van “oh... olé, nog een porseleinen schaal!” en dat was ook zo haha :P. Maar het was erg interessant om alles dat ik van de plaatjes uit mijn geschiedenisboeken ken een keertje in het echt te zien.
Op zaterdag zijn we met ongeveer hetzelfde groepje naar de dierentuin van Taipei geweest. Dat is met de bus zo’n 5 minuten bij mijn huis vandaan. Net als het Palace Museum ontzettend groot en super goedkoop :P We zijn zo’n beetje het hele park doorgestruind. Sommige dieren kon je echt van heel dichtbij zien. Zo was er een beer die helemaal wild werd omdat een oppasser met een stuk bot zat te zwaaien tussen ons in. Ook de neushoorns kon je van heel erg dichtbij bekijken.
Morgen kan ik mijn verblijfsvergunning halen, die is helaas maar t/m september geldig, omdat ik mijn studentenpas nog niet heb. In september moet ik dus nog weer een keertje langsgaan bij het immigratiekantoor.
Vanaf donderdagochtend tot zondag gaan we met een groepje naar 太魯閣國家公園 (Taroko National Park). We gaan daar kamperen, wandelen en river tracing doen, dus dat wordt erg leuk!
23 Juli 2013 - 16:59
Marion:
Hoi leuk om te lezen. Ga zo door.veel plezier. Wel vervelend dat je je verblijf vergunning niet gelijk krijg.zo blijf je reizen. Veel plezier.