Week 6 - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Sander Valstar - WaarBenJij.nu Week 6 - Reisverslag uit Taipei, Taiwan van Sander Valstar - WaarBenJij.nu

Week 6

Door: Sander

Blijf op de hoogte en volg Sander

13 Augustus 2013 | Taiwan, Taipei

Dinsdag ben ik met een groepje naar Taipei 101 gegaan om vanaf daar de zonsondergang te zien. Als je naar het observatorium wilt dan moet je 500NT$ betalen, wat we teveel vonden. De andere optie die je hebt is naar de starbucks op verdieping 35 gaan. Dat is al hoger dan de meeste andere gebouwen in de stad, dus je hebt daar al echt een schitterend uitzicht. De lift in 101 schijnt een van de snelsten ter wereld te zijn en je voelt je oren inderdaad :p
Donderdag hadden we onze laatste toets. Die ging gelukkig best aardig in tegenstelling tot de laatste paar overhoringen daarvoor.
Vrijdagmiddag zijn we met een aantal mensen naar een ander hoog gebouw in Taipei geweest waar een 5 sterren hotel in zat. Bovenin dat gebouw zat een sky bar waar je high tea kon drinken. Het uitzicht daar was echt super mooi en dit gebouw had t.o.v. de starbucks in Taipei 101 als voordeel dat Taipei 101 op je foto’s kwam te staan haha.
Vrijdagavond ben ik met Jodie naar 五分埔夜市 (Wufenpu Night Market) geweest. Dat is een grote Night Market waar ze alleen kleding hebben. We konden ons daar flink uitleven op de goedkope t-shirts en broeken. Ook waren er ontzettend veel t-shirts met grappige Engelse uitspraken erop die je in Europa nooit zou tegenkomen. Ook heb ik toen voor het eerst “Hot Pot” gegeten. Bij zo’n restaurant zitten dan gasstelletjes in de tafels. Op jouw gasstelletje komt een pot met gekruid water, vervolgens krijg je allerlei spullen die je daar zelf in mag koken. We hebben daar meer dan een uur gezeten, maar volgens mij was Jodie in zowat een halfuur al klaar. Dus ze kon de rest van de tijd kijken hoe ik mijn blaadjes kool en lappen rundvlees op m’n dooie gemak verorberde… Moet een herkenbaar beeld zijn voor sommige lezers haha. Maar het was wel erg gezellig!
Zaterdag zijn we naar een grote vuurwerkshow geweest bij 淡水河 (de Tamsui rivier). Na onze metro rit propten we onszelf in een super volle bus die vervolgens nog geen kilometer reed voordat wij er weer uit moesten. Daarna liepen we met een grote massa mensen mee richting de brug waar het vuurwerk zou zijn. Het was echt knetterdruk, maar de vuurwerkshow was ook echt heel mooi en super groot. De Taiwaneesjes om ons heen riepen allemaal telkens Oh! en Ah! bij de hardere knallen :P
Zondagochtend rond een uur of 5 vertrok mijn kamergenootje weer naar de VS. Dus nadat ik heb gedag had gezegd ben ik weer lekker gaan slapen. ’s Ochtends zijn Albert en ik naar EBCT (het kleine kerkje waar we altijd heen gingen) geweest. Carissa en Jessica waren alweer naar huis vertrokken. ’s Avonds zijn we nog bij een andere kerk geweest om te kijken hoe dat was. De muziek daar was wat professioneler, maar de preek vonden we niet zo sterk. Ik denk dat EBCT toch mijn kerk gaat worden tijdens mijn verblijf hier.
Zondagavond bleek mijn nieuwe telefoon bezorgd te zijn daar heb ik toen de rest van de avond mee zitten rommelen. Ik kan dus tegenwoordig whatsappen via mijn Taiwanese nummer 
Maandagochtend hebben we eerst Julia uitgezwaaid. Daarna ben ik samen met mijn buddy Irène (van de NCCU), Albert, Victoria en nog wat vriendinnen van Irène op stap gegaan. We zijn naar een oude fabriek geweest waar allerlei exposities waren (華山 Huashan). Na de lunch zijn we naar Sun Yat-sen memorial gegaan, hij wordt gezien als de stichter van de Republiek en degene die de Qing heeft verslagen. Sun Yat-sen is de enige politieke figuur die in zowel China als Taiwan wordt vereerd. In het herdenkingsgebouw staat of eigenlijk meer zit een groot beeld van Sun Yat-sen met twee wachten ervoor. Die staan een uur lang doodstil tegenover elkaar en daarna worden ze afgelost. Nadat we het wisselen van de wacht hadden gezien (dat is nog een hele toestand haha) zijn we vertrokken. Irène en ik zijn toen naar Taipei 101 gelopen, want daar was ze nog nooit geweest (ze komt uit Tainan, in het zuiden van Taiwan). We hebben daar een beetje rondgestruind langs de veel te duren winkels en zijn daarna naar de Starbucks op de 35e verdieping gegaan. Nu kon ik eindelijk een keertje de gids spelen want ik was er dus al eens geweest haha :p Nadat we de zonsondergang hadden gezien zijn we naar 三和夜市(Sanhe Night Market) geweest waar weer met Albert afgesproken hadden. Daar heb ik mijn eerste 臭豆腐 (Stinky toufu) en 鴨血 (Eendenbloed) gegeten. Dat was erg vreemd, maar niet zo vies als ik gedacht had. Je moet er even aan wennen denk ik, maar dan is het best oké. Een echte fan zal ik er alleen niet van worden vrees ik haha.

• 13 Augustus 2013 - 16:27

Joyce Reijnen:

Nou Sander, t klinkt allemaal goed hoor!
    Behalve dan dat eten van eendenbloed.. blgh!

• 13 Augustus 2013 - 18:19

Ronald Van Zon:

Klinkt erg leuk Dre'tje! De Stinky toufu en Eendenbloed klinken wat apart, heb je daar ook foto's van?:P Wat voor telefoon heb je nu, een echte Aziatische Huawei? Veel plezier en succes nog;)

• 13 Augustus 2013 - 19:45

Mama:

Hoi Sander, Opnieuw mooie verhalen!! Het aan tafel zitten is daar dus kennelijk net zo gezellig als thuis!

• 19 Augustus 2013 - 20:46

Johanneke:

Hee Sander, leuk om te lezen weer hoor! Ik lees je verhalen steeds met veel plezier. :)

• 07 September 2013 - 09:49

Carla Meijers:

Hi Sander,
    Leuk om je avonturen te lezen! Eendenbloed is weer gradatie erger dan die cavia uit Bolivia! Haha!
    Veel plezier nog!;)